cykelviden.eu

    cykelbutikken.eu

 

 

 

 

 

 

Lovpligtige reflekser
I oktober 1998 indførtes nye regler for, hvor mange og hvilke reflekser der skal være på en lovlig cykel. I dag er de fleste almindelige cykler i butikkerne på forhånd udstyret med disse reflekser. Ældre modeller derimod skal opdateres, hvis man vil undgå risikoen for klækkelige bøder, og det er hverken svært eller dyrt selv at gøre det.
Du skal bruge:
skrue- eller unbrakonøgle
eventuelt skruetrækker
to gule pedalreflekser
rød bagrefleks
synlig hvid frontrefleks
to gule hjulreflekser


Pris og kvalitet

Der findes et blandet udvalg af refleksmodeller på markedet, som alle er godkendte til montering på cyklen. Som så mange andre udstyrsdele gælder det, at kvaliteten absolut stiger med prisen. De billigste typer går let i stykker eller falder af. Dem springer man over og vælger en model, der passer til cyklens stelbygning, og som kan sidde, hvor der er plads.
Reflekser på pedaler

Pedaler er normalt født med reflekser, hvorfor disse sjældent skal eftermonteres. Er refleksen knust eller faldet af, er der som regel ikke andet at gøre end at udskifte selve pedalerne. Racerpedaler har gerne separate reflekser monteret med bolt og møtrik, og disse udskiftes let med skruenøglen.
Bagrefleksen

Bagrefleksen har flere placeringsmuligheder: bagest på bagagebæreren, omkring sadelpinden, på stellets bagstag (det rør, der løber skråt ned til baghjulets aksel) eller integreret i bagskærmen (katteøje). Det afgørende er, om refleksen er synlig, og om den med sit beslag kan sidde fast på et tyndt eller tykt rør. Beskyt lakken med en lille gummistrimmel.
Forreste refleks

Forrest skal synligheden igen i højsædet. Placeringen kan være på styret, på cykelkurven, sammen med fælgbremsen/forskærmens beslag, på forgaflen eller omkring kronrøret. Se på din cykel, og bestem, hvilken type der passer bedst.
Refleks på hjulet

Man kan få dæk eller fælge med reflekterende sider, og i så tilfælde er de løse hjulreflekser unødvendige. Har cyklen almindelige dæk, skal reflekserne monteres mellem egerne i hjulet. Nogle modeller klemmes simpelthen fast – andre skal samles med en skruetrækker. Undersøg, om de sidder ordentligt fast og ikke presser egerne væk fra hinanden

 

    MBK

  TILBUD

   HERRE

 CITYBIKE

  KR 3350,-